Mesajı Okuyun
Old 01-09-2015, 13:08   #1
kaiser_maverick

Rahatsiz Haksiz Azil !! Meslektaşin Bildirimsiz Ilgili Dosyaya Vekalet Sunmasi...

Herkese merhaba,
Davacı vekili olarak devam ettirdiğim bir boşanma davası karara çıktıktan sonra (lehimize sonuçlanarak), gerekçeli kararın tebliğinin hemen ardından müvekkile temyiz edip etmeyeceği hususunda ulaşmak istesem dahi bu mümkün olmadı.Bende ilgili dosyaya temyizin son günü müvekkile ulaşamamam nedeniyle temyiz edemediğimizi bildiren bir beyan yazdım.. (Ne olur ne olmaz diye)
Adli tatil döneminde müvekkil tarafından azledildiğimi öğrendim. Noterden gelen azilname genel olarak yazılmış olup, herhangi bir sebep gösterilmemiş.
Dosyayı gidip kontrol ettiğimde 10.08.2015 de yeni avukatın vekalet sunduğunu, 12.08.2015'de de azilname örneğinin sunulduğunu gördüm.Bu arada davalı vekili de dosyayı temyiz edeceklerini söyledi.
1.Karşı vekalet ücreti olan 1.500.-TL'nin tahsili için nasıl bir yol izlemem gerekir.? (Zira artık vekaleti kullanamıyorum.)
2.Dosyaya bildirimsiz olarak vekalet sunan meslektaşım ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?(Disiplin kovuşturması vs.) Ya da vicdanına bırakmak daha mı doğru?

Saygılarımla...