07-08-2015, 08:25
|
|
|
Elektrik çarpması sonucunda
Merhabalar değerli meslektaşlarım.
Müvekkil şirkete ait fabrikada elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektirik kesintisinin nedeni araştırtırldığında elektrik direğinde bulanan sigorta arızasından kaynaklandığı tespit ediliyor.
Bu sırada fabrika sahibini ziyarete gelen bir arkadaşı bu arızayı tamir edebileceğini basit bir sorundan kaynaklı olduğunu belirterek elektrik direğine çıkmak istiyor. Fabrika sahibinin bu duruma itiraz etmesine rağmen arkadaşı elektrik direğine çıkıyor ve elektrik çarpması sonucu direkten aşağıya düşüyor.(polis ifade tutanağında da bu durum aynen kayıt altına alınıyor.)
Elektrik çarpması sonucu, fabrika sahibi tarafından hemen ambulans çağrılacak hastaneye kaldırıyor. Kişi uzunca bir süre tedavi görüyor ve bu tedavi masraflarını fabrika sahibi karşılıyor. Ayrıca fabrika sahibi, arkadaşının iyileşmesine kadar geçimini sağlaması adına aylık maddi yardımlarda buluyor.
Şimdi ise elektrik çarpan kişinin avukatı fabrika sahibini arayarak görüşmek istiyor. Benim sorum şu;
Fabrika sahibinin bu konuda maddi yada cezai sorumluluğu varmıdır? Bu konuya ilişkin Yargıtay kararları var ise değerli paylaşımlarını bekliyorum...
Tüm meslektaşlarıma şimdiden iyi çalışmalar diliyorum...
|