Mesajı Okuyun
Old 06-08-2015, 20:12   #1
M_Murat

 
Varsayılan Olmayan Bir Şirket Ile Ticaret Yapilmasi

Değerli meslektaşlarım, sorum şöyle:

Müvekkilim bir servis aracı satın alıyor. Aracı 88.000'e satın alıyor. Bunun için 61.000 TL para veriyor ve bu parayı vermeden önce de 30.000 TL'lik bir çek veriyor. Neticede 91.000 TL ödemiş oluyor. Dolayısıyla 3000 TL'sinin peşine düşüyor, fakat bu parayı kendisine ödemiyorlar.

Şimdi müvekkilim araç satış sözleşmesini M.K. isimli bir şahısla yapmış. Satıcı kısmında M.K. yazıyor ve M.K.'nın imzası var. Fakat sözleşmede "Aracı beğenerek isteğimle K..... Servis Araçları'ndan aldım." yazmakta. Bu sözleşmede 30.000 TL çek verdiği de yazıyor. Çek verildiğine karşılık bu M.K. isimli şahıs, K.... Servis Araçları adıyla ortada olmayan, adresinde bulunmayan, İTO'da kaydı bulunmayan bir şirket adına (Makbuzda bu şirketin LTD.ŞTİ. olduğu görülüyor.) "Tahsilat Makbuzu" veriyor ve Tahsil Eden kısmına adını yine M.K. olarak yazıp imzalıyor. 61.000 TL'lik para ise satış yetkilisi firmaya veriliyor.

Neticede K.... Servis Araçları isimli firmaya icra takibi başlattık. Ödeme emri tebliğ edilemedi.

Şimdi; K.... Servis Araçları diye bir firma yok. İTO'da kaydı yok. Sorgulanınca çıkmıyor. Adresinde de bulunulmuyor. M.K. isimli şahsın T.C. Kimlik No'su, adresi vs. yok. Nasıl bir yol izlenebilir? Takibi nasıl kesinleştirebiliriz? Bir de dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusunda bulunsak bir faydası olur mu?

Şimdiden teşekkürler.