06-08-2015, 16:32
|
|
|
Nam'a ifa için yükleniciye özgülenmiş ve mahkemece satışına izin/yetki verilmiş bağımsız bölümün üçüncü kişilere satışı için kesinleşme şart mıdır?
Merhabalar değerli hukukçular,
İnfazı kesinleşmesine bağlı kararların nitelikleri yasal olarak belirlenmiş de olsa, bir konuda çözüm bulamıyorum. Hakim de örnek yargıtay kararı getirirsem talebimi değerlendireceğini söyledi. Konu şu: Asa malikleri vekiliyim, temerrütteki yüklenici aleyhine Nam'a ifa izni, yükleniciye özgülenmiş dairenin birinin satışına yetki ve akçalı hakların tahsili talebinde bulundum. Taleplerim mahkemece kabul edildi ve temyiz sebebiyle dosya Yargıtay'a gönderildi. Biliyorsunuz yıllarca bekleyecek. Ama müvekkiller beklemek istemiyor ve nama ifa işlemlerini başlatarak, yükleniciye özgülenmiş, ama kendi üzerlerinde tapuda kayıtlı dairenin de satışını yapmak istiyorlar. Ancak çok küçük hissedar olan kök arsa maliklerinden biri dava açmadı ve kurulmuş kat irtifakıyla müvekkiller gibi o da yükleniciye özgülenmiş satışına izin/yetki verilmiş dairede hissedar ve tamamen yüklenicinin destekçisi.
1. Nama ifa ve yükleniciye özgülenmiş dairenin üçüncü kişilere satışı, yani kararın infazı için bu kararın kesinleşmesi şart mıdır?
2. Bu dairede %3 oranında hissedar olan,ancak yargılamada taraf sıfatı olmayan kök arsa hissedarının hissesinin de satışı için mahkemenin satış izin/yetkisi kararı yeterli mi?
İlginize ve özellikle örnek Yargıtay kararı gönderecek hukukçu dostlara teşekkür ediyorum.
|