Mesajı Okuyun
Old 06-08-2015, 16:08   #3
captainboss

SORU:
1.Müvekkil (M) yasaya uygun davranmış mı?
2.Yasaya uygun davranmış olan müvekkilin mağduriyeti, hangi gerekçe ve yolla giderilebilir.

Mola...[/quote]

Saygıdeğer Üstadım,

Öncelikle zaman ayırıp olayı özetlediğiniz için teşekkür ederim. Bu sorular kesinlikle sorulması ve irdelenmesi gereken konulardır. Ancak önemle belirtmek isterim ki biz bu meseleyi araştırdığımızda tekstil piyasasında bu ve benzeri olayların çok sık yaşandığı ve pek çok üretici firmanın benzeri olaylardan çok canı yanmış. İşin içine gördüğümüzde apaçık anladık ki piyasadan dikim yapmak vaadiyle mal toplayıp ardından malı geri vermemekle işveren firmayı tehdit edip asıl amacı ürün dikmek değil üretici firmayı dolandırmak olan pek çok dikim atölyesi türemiş durumda. Bugün müvekkilimin yönlendirdiği başka bir firmanın da başka bir dikim atölyesi ile başı derde girmiş.Onlar da ne yapabiliriz diye bize danıştılar. Bu dikim atölyeleri tekstil piyasasında yapılan işlerin güvene ve açık hesaba dayanmasından ve ayrıca firmaların yazılı sözleşmelerle değil de sözlü olarak yapılan sözleşmelerle iş çevirmesini fırsat bilip kullanıyorlar. Çünkü irsaliye olan bir sözleşmeyi ispatlamanın güçlüğünün farkındalar.

Yani üstadım sizin de yukarı da özetlediğiniz gibi olayın tartışılması ve irdelenmesi gereken özel hukuk ve usül yönü olduğu kadar aslında ceza hukukunu gerektiren bir yönü daha vardır ki bu konuda savcılar kolunu kıpırdatmak istemiyor. Savcıların bu konuda vurdum duymaz olması da müvekkilimin konunun cezai yönden üstüne gidilmesi konusundaki hevesini kırmaktadır.