Mesajı Okuyun
Old 05-08-2015, 17:40   #1
kapbana

 
Varsayılan brüt tutardan ödenen işçilik alacağın net tutar farkının istirdadı sorunu

İki yıl önce icraya konulmuş bir ilama dayalı işçilik alacağına ilişkin icra emri, alacakların brüt tutarlar üzerinden düzenlenmiş haliyle müvekkile tebliği yapılmış, tehiri icra kararı getirmek üzere dosyaya nakdi teminat yatırılmıştır.

Yargıtay ın onama kararını takiben alacaklı taraf, dosyaya başvurmuş ve nakdi teminattan alacağını almıştır.

İki yıl evvel işçilik alacaklarının net tutarlardan takibe konulması gerekliliği hakkında icra takibinin yapıldığı sıradaki icra hakiminin aks,ne verdiği kararlardan dolayı icra emrine itiraz edilememiştir.

Bu aşamada-dosya infazen kapatıldıktan sonra- alacağın fazla ödendiğine, net tutarlar üzerinden ödeme yapılması gerektiğine dair bir dava açmayı ve bu konuda açacağımız dava ile net tutarlar hesaplandıktan sonra kalan tutarın istirdadına karar verilmesini talep etmek istiyoruz.

1. Açacağımız istirdat davasında görevli mahkeme iş mahkemesi midir yoksa genel mahkemeler midir?

2. Ayrıca sizce Artık icra mahkemesine icra erminin iptaline aksi kanaatte düzeltilmesine yönelik bir başvuru yapma hakkımız var mıdır sizce, dosya infazen kapatıldığından, dosya açık iken üstelik süresiz şikayete bağlı (icra emrinin ilama aykırı olması süresiz şikayete bağlı olduğunda dolayı)icra emrinin ilama aykırı olduğundan bahisle bicra mahkemesine şikayet hakkımız hala var mıdır?

Fazla ödemeyi bir şekilde tahsil etmek istiyoruz ancak bu konuda Yargıtay kararı bulamadım. Cevabınızı Yargıtay kararlarıyla desteklerseniz sevinirim.

Teşekkürler