Mesajı Okuyun
Old 30-07-2015, 15:40   #5
000571

Üstadım değer konusun da sıkıntı yok. Zaten noter de kararlaştırılan 100.000Tl nin de elden alındığı yok ama noterlikçe onanmış ve ibralaşılmış haliyle o meblağın peşin de değiliz. Zaten o bedel devir tamamlansın diye anlaşılmış göstermelik bir tutar. Yoksa taraflar devir için belirledikleri miktar 15.000USD.

İptal davası açıldığı an karşı tarafın iddiası noter seneti olacak. Ayrıca yapılan sözleşme bedeli olarak kararlaştırılan 15.000USD nin de noterde ki ibralaşmanın sonucu ödenmiş olduğunu söyleyecekler.

Noter sözleşmesi harici sözleşmesi etkiler mi? Yoksa hakim BK hükümlerini de gözönünde bulundurup harici sözleşmeyi geçerli sayıp bu sözleşme için ayrıca ödeme belgesi ister mi veya daha açık ifadeyle sen noter de bütün alacağını almışsın bu sözleşmede ki tutar da ödenmiş diyebilir mi? Yoksa harici sözleşmeyi kabul edip noter sözleşmesinden ayrı tutar mı?

TTK 597 den yola çıkarsak hisse değerini belirlemek için dava açarsam 100.000Tl den fazla etmeli ki üzerinde ki meblağ için hak iddia etmeliyim. Ben direk sözleşme üzerinden sorunu çözebilir miyim onu düşünüyorum. Kara kara

Düşündükçe kafam iyice karışmaya başladı