22-07-2015, 14:38
|
|
|
taşeron işçinin yetkisi olmayan tarafından işten çıkartılması
Öncelikle herkese kolay gelsin iyi çalışmalar,
Müvekkil belediye tarafından kurulmuş ve belediyenin hissedar olduğu bir anonim şirkette temizlik işçisi olarak çalışmakta iken belediye tarafından ihbar süresine uyularak iş akdinin fesih edildiği kendisine tebliğ edilmiştir. Ancak müvekkil belediye tarafından sözleşmeli ya da sigortalı olmayıp müvekkilin iş vereni belediyenin bir nevi taşeronu olan anonim şirket olup müvekkil bu anonim şirketin işçisidir.
Benim sorum ise, biz işe iade davası açmayı düşünüyoruz ve bilindiği üzere işe iade davası fesih bildiriminin yapıldığı tarihten 1 ay sonra açılması gerekmekte. şimdi belediyenin iş akdi fesih etme yetkisi yok ancak müvekkil belediyenin temizlik işini yapmakta bu durumda da işe iade davasını açmam gerekiyor mu çünkü süre yaklaşık 5 gün sonra doluyor. Ayrıca haricen öğrendiğimiz kadarıyla müvekkilin işçisi olduğu anonim şirket yönetim kurulu kararı alıp tekrar fesih bildirimi yapacakmış ama bu fesih bildirimi bu önümüzde ki 5 günlük süre içinde yapılmaz ise bizde işe iade davası açmamış olur isek dava açma süremizi kaçırmış olur muyuz?
Sürem çok kısıtlı olduğu için acil olarak görüşlerinize ihtiyacım doğdu bu nedenle yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar
|