Mesajı Okuyun
Old 10-07-2015, 16:33   #5
ehlihibre

Merhaba Değerli meslektaşım. İlkin konu ile ilgili alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Müvekkillere 2330 sayılı kanunun 4/c maddesi uyarınca ödenen yetim aylığının fazla veya yersiz ödemelerin tahsiline ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik m.5 uyarınca geriye doğru 10 yıllık tutarı faizi ile birlikte tek seferde iadesi isteniyor.

Bu arada sorun ile ilgili olarak SGK ile yaptığım görüşmelerde 4/a uyarınca bağlanan aylıktan feragat etmenin mümkün olmadığı, iki aylık arasında herhangi bir tercih hakkının söz konusu olamayacağı ancak 2330 sayılı kanun 4/c maddesi 2.cümlesi uyarınca 4/a ile bağlanan aylığın %25 zamlı ödenebileceği söylendi.

Ben hem işime gelmediği için ve hem de 2330 sayılı kanun 4/c maddesi 2.cümlesini bilgi aldığım kurum çalışanı gibi anlamadığım için tatmin olmadım. Ayrıca 01.10.2008 yılından sonra Emekli Sandığından çift maaş alanların iki maaş arasında bir tercih yapma hakkının olduğunu nazara alırsak bizim olayımızda müvekkillerin böyle bir hakkının olmaması anayasaya aykırılık teşkil etmez mi?