10-07-2015, 13:34
|
#1
|
|
Muris Muvazaasına ilişkin davanın tek bir mirasçıya karşı açılması
Merhaba,
Miras hukuku konusunda pek bilgim yok. Bir olayla ilgili fikrinizi almak isterim. Olay şu:
A Muris hayattayken bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi neticesinde müteahhitten 9 adet geyrimenkul alıyor. Mirasçı çocukları M, N ve Y Diyelim.
A henüz 9 gayrimenkulü almışken, Y'ye ve diğer mirascılara, bunları size üçer üçer paylaştıracağım diyor. M ve N, A ile birlikte yaşadıklarından ve Y uzakta olduğundan, M ve N'ye üçer gayrimenkulü satış sureti ile veriyor. (Bu arada gayrimenkuller üç aşağı beş yukarı aynı değerde) Y'ye de sen geldiğinde senin üç payını veririm diyor.
Bu sırada A ölüyor. Veraset ilamı uyarınca, geriye kalan üç gayrimenkul birer birer M,N ve Y arasında paylaşılıyor. Ancak, M, Y'ye "bu bir pay da senindi aslında al bu bir payını" diyerek, bir gayrimenkulü satış sureti ile Y'ye devrediyor. Netice itibarı ile; N'nin dört, M'nin üç, Y'nin iki gayrimenkulü var.
Y'nin burada açması gereken dava türü ve davalıları veya davalısı kim olmalıdır.
Şimdiden teşekkür ederim.
|