Mesajı Okuyun
Old 02-07-2015, 16:24   #3
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. N. İpek
Öncelikle Merhaba,
Yetkili olmayan serviste yapılan bakım ve kayış değişikliği sonrası yanan aracımıza ilişkin delil tespiti yaptırdık. Bilirkişi raporu ve ek raporda, ısrarla, araçtaki yangının bakım ve kayış değişikliğinden kaynaklanmadığını; araçtaki yangına balataların aşırı ısınması neden olduğu belirtildi.
Delil tespitini ve akabindeki raporları araç o sırada Bursa'da olduğu için Bursa Asliye Hukuk M.'den aldık. Araca bakımı yapan servis ise İzmir'de. Aracı İzmir'e götürüp orada direkt dava açsak sonuç alır mıyız? Şimdiden teşekkürler..

Anladığıma göre, İzmir'deki bakım servisi işletmesinden zararınızı talep etmek istiyorsunuz, istiyosunuz da İzmir'de açacağınız dâvada yaptırılacak bilirkişi incelemesi ve alınacak raporda, bilirkişinin, yangının balataların ısınmasından çıktığını belirtmesi ihtimalinin çok yüksek olduğunu da göz ardı etmeyiniz. Tecrübe göstermiştir ki, yangın balatalardan çıkar. Kayış değiştirilmesinden değil. Değiştirme sırasında kayış gevşek bağlandı ise, motor ısınır ve su kaynatır, bunun sonucunda da motor kapağı contası zarar görür, vs.
Kolay gelsin...