Mesajı Okuyun
Old 30-06-2015, 16:00   #5
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
Çocuğun halası ile çocuğun dayısı evlenmişlerse; dayı, çocuğun hem dayısı hem de eniştesi değil midir
Sayın Av.Nevra Öksüz,

babanın kız kardeşi ile annenin erkek kardeşi evlenmişlerse, dayı çocuğun hem dayısı hem de eniştesidir. Haklısınız. Hala ise bu durumda çocuğun hem halası hem de yengesi(mi) olur?

Aslına bakarsanız hukukun işlevi bu türden karmaşık işlere ve olaylara hukuki bir çözüm bulmaktır. İnsanların problemlerine/sorunlarına(bazıları son zamanlarda buna sorunsal diyor) bir çözüm bulmak için denedikleri yolların haddi hesabı yok neredeyse; bazıları para için bazıları başka çıkarlar için. Vize alıp Almanyaya gidebilmek için teyzeleri ve amcaları ile evlenenler bile var. Hala ile dayının evlenmesi aşk olabilir. Bunlar burada tartışma konusu değil elbette.

Benim derdim bir hukukçunun, ister THS'ye bir mesaj yazsın, ister mahkemeye bir dilekçe versin, isterse de birileri ile sohbet etsin, yazmak ve söylemek istediklerini yanlış anlaşılmaya meydan vermeyecek şekilde belirtmesi. Sorulan soru veya anlatılan şey bir bilmeceye dönüşmemelidir. Hukuk bir yerde kavramlarla ve belirli kalıplarla çalışan şekilci bir toplum mimarcılığıdır.

Not: kafama takılan başka bir ifade,
Alıntı:
Müvekkilin annesi ile babası resmi nikah olmaksızın evlenmişler
Benim bildiğim, Türk Hukununda resmi nikah olmadan evliliğin olamıyacağdır. Evlilik olmadan doğan çocuk evlilik dışı çocuktur.

Saygılarımla