Mesajı Okuyun
Old 29-06-2015, 21:38   #4
SYAZICI

Merhaba.. Açıkçası benim sorunum da benzer olduğu için yeni başlık açmak istemedim.. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Müvekkil eczacı ilk eczanesini açmak için işlemlere başlıyor ve uygun bir taşınmaz bularak 3 senelik kira sözleşmesi yapıyor; 5,5 aylık kirayı peşin ödüyor. Eczane açmak için odaya başvurularda; eczanenin açılacağı taşınmaza ilişkin yapı ruhsatı, kroki çizimleri hazırlatıp o yere uygun mobilya yaptırıyor.. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihinden 2 ay sonra eczane ruhsatı henüz çıkmamışken; ev sahibi 2 ay sonra taşınmazı başka birine satıyor ve yeni ev sahibi de eczane açmak amacıyla satın aldığını sözlü olarak müvekkile beyan ediyor.
Müvekkil için en sağlıklı yolun sözleşmenin bu aşamada feshedilmesi olduğunu düşünüyorum çünkü eczacıların eczanelerini başka bir yere taşımaları konusunda kanunda kısıtlamalar mevcut..
Benim sorum ise; eski ev sahibine ödenen kira bedellerini kötüniyetli olması sebebiyle isteyebilir miyiz; sonuçta taşınmazda mesleği gereği yerine getirmesi gereken işlemleri gerçekleştirmeden fiili olarak taşınması mümkün olmamış ancak kira akdi devam edebilseydi bunu göze almıştı ancak malikin kötüniyetinden dolayı haksız yere kira ödemil olacak... Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar