Mesajı Okuyun
Old 26-06-2015, 09:08   #1
blackripe

 
Varsayılan Muhasebecinin Kendiliğinden Tahsilat Olarak Kapattığı Cari Hesap Yüzünden Alacağın İspat Edilememesi

Sayın meslektaşlarım;

Turizm ve kiralama şirketi olan müvekkilim firma;sözleşme ile bir kısım aracı A.Ş. olan bir şirkete belirli süreler ile kiralıyor.

Kiralama süresince kira bedellerinin bir kısmı ödeniyor,ödenmeyen bakiye kısım için icra takibine geçiliyor,kiracı icra takibine itiraz ederek takibi durduruyor.

İtirazın iptali aşamasında;Kiraya konu faturalar,sözleşme,ödenemeyen miktar açısından tarafların ortak mutabakata vardığı ve birlikte imza ettiği cari hesap ekstresine dosyada delil olarak dayanılıyor.

Bunun yanı sıra karşı taraf davayı takip etmiyor ve mahkeme'ce istenen defterlerini verilen süre içerisinde sunmuyor;bilirkişi sadece kiralayan davacı müvekkilin defterleri üzerinde inceleme yapıyor.

Ancak bu arada haberdar oluyoruzki;Kiralayan müvekkilin muhasebecisi 2013 ve 2014 yılından kalan bu bakiye kira alacakları ile ilgili cari hesabı (herhangi bir tahsilat olmamasına rağmen) tahsilat şeklinde göstererek sıfırlamış ve dolayısı ile buna bağlı olarak da aslında alacak bulunmasına rağmen bilirkişinin bu kayıtlara göre yaptığı inceleme ile alacak bulunmamaktadır şeklinde rapor gelmiştir.

Halbuki karşı taraf kayıtları incelense orada bize ödeme yapmadıkları ve bakiye alacakları olduğu tespit edilebilecektir.

Karşı tarafın davayı takip etmemesi ve defterlerini sunmamış olduğu göz önünde bulundurularak davanın seyrini bizim tarafımıza döndürebilmek açısından bir tavsiyeniz olabilir mi?

Teşekkürler