Mesajı Okuyun
Old 25-06-2015, 17:56   #6
Avukat-taras

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan sailor1981
Soru net değil.Ama esas anlayamadığım.Yıllar sonra dediğinize göre istirdat süresi dolmuş gibi.Menfi tespit kararı ne işlerine yarayacak anlayamadım?Takibe devam mı ediyorsunuz?

Merhaba,
Çeklerin ufak bir kısmı tahsil edilebildi. Bir taşınmazın icra vasıtası ile satılması ile.
Karşı taraf bu durumda 2 ödeme yapmış oluyor. Birinci ödeme icra yolu ile taşınmazın satışından kaynaklanan tahsilat.

İkinci tahsilat ise benim banka hesabıma sözleşmedeki miktarın bir kısmı için benim hesabıma gönderilen ödeme.

Fakat davacı tarafın avukatı bu iki ödemeyide çekler için yapıldığını ( ortada 2.ödemenin sözleşme için yapıldığını ifade eden tahhütname olduğu halde ) iddia ediyor.

Hatta çekler önce banka yolu ile arkası yazıldı sonra takıbe başlandı . Bir tane düşük değerli bir taşınamz tespit edilerek satışı yapıldı. Davacı yan şimdi çeklerin çift imza ile ödenmesi gerektiği ama çeklerde bir imza olduğunu idda etmeye ve çekelerin iptal in istemeye başladı .
Oysa icra takıbı yapıldıktan sonra davacı yan tarafından 5.000 TL gibi bir banka havalesi ile müvekkilin hesabına icrada ki çeke numaralarıda verilerek ödemenin onun için yapıldığına dair bir para bile göndermiş. ama şimdi çekler tek imzalı diyerek iptalini ve alınan paraların iadesini istiyor. Hakim beyde aynı fikir de.