25-06-2015, 00:58
|
|
|
İlk Davamı Alıyorum, yardım... (çek davası, ceza)
Değerli üyeler,
Kendi büromu açmak gibi bir deliliğe girdiğimden beri, bunun hakkını vermek bolca çalışmalar içindeyim. Yalnız takdir edersiniz ki tecrübe bu konuda çok mühim bir husus.
Davayı almamı isteyen kişi nispeten güvendiğim birisi, dava konusu şöyle: Bu şahıs alım satım işleri yapan birisi ve getirtmiş olduğu pahalı saatlerden birisini bir başka şahısa satıyor ve karşılığında bir çek alıyor. Akabinde bu çek karşılıksız çıkıyor, karşılıksız çıkması yetmediği gibi bir de fotokopi çıkıyor. Öncelikle bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmak için bir dilekçe hazırladım. Sizce hangi sıra ile işlemleri yapmalıyım?
Bir diğer konu da saatin bedelinin 11 bin TL olması. Böyle bir dava için ne kadar masraf istenmeli, ne kadar harç çıkar?
İlk müvekkil adayımsa masrafları cebimden karşılamamı rica etti, bunun karşılığında bedel üzerinden %25 pay teklif etti. Yalnız kendisini dolandırmış olan şahıstan bu dava sonunda hukuk yoluyla bir şey alamama şansımız da var gibi geliyor (sonuçta adam dolandırıcı). Dolayısıyla masrafları cebimden yapma düşüncesi mantıklı gelmiyor. Sizce sıkıntı çeker miyim?
İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|