Mesajı Okuyun
Old 16-06-2015, 14:36   #10
nephilis

 
Varsayılan

1-) Müvekkilinizin daha kusurlu olma durumu sözkonusuysa karşı dava açmak akıllıca olmaz. Mahkeme asıl davayı kabul eder ve karşı davayı da reddederse müvekkilinizi çift karşı vekalet ücreti ödemek durumunda bırakabilirsiniz. ( Zaten kadınlar boşanma davalarında maça en az 2 farkla önde başlamaktadırlar. Bu bilgi kitaplarda yazmaz fakat uygulamada böyledir )

2-) Davacı kadın çalışmıyorsa mahkeme her halükarda kadın lehine ilk duruşmada tedbir nafakasına hükmedecektir. Kadının adına kayıtlı taşınmaz olması bu duruma engel değildir.

3-) Açılacak herhangi bir karşı davada mahkeme boşanma davasının doğrudan konusu olmayan taşınmaz üzerine tedbir konulması talebini reddedecektir. Taşınmazın el değiştirmesinin önüne geçmek için taşınmazın kaydına hemen aile konutu şerhi koydurun. Bu durumda kadın en azından iradi olarak taşınmazı tek başına satamaz. Sonraki süreçte isterseniz tedbir talepli katkı payı davası da açabilirsiniz.

4-) Şu durumda yapmanız gereken en mantıklı şey, karşı dava açmayıp vereceğiniz cevap dilekçesinde evlilik birliğinin artık müvekkiliniz açısından da katlanılmaz bir hal aldığından müvekkilinizin de boşanmak istediğini fakat evlilik birliğinin sarsılmasına neden olan olaylarda kusurlu olan tarafın karşı taraf olduğunu belirtmek ve somut bir kaç örnek vermektir. Çok ayrıntıya gerek yok ayrıntıyı yargılama aşamasında zaten tanıklar anlatacaktır. Boşanma davalarında genellikle en önemli delil tanık delilidir. Bu nedenle dinleteceğiniz tanıkları dikkatli seçin. Ayrıca karşı tarafın boşanma haricindeki sair taleplerinin reddini talep etmeyi de unutmayın

Kolay gelsin..