Mesajı Okuyun
Old 15-06-2015, 13:12   #1
av.sahin67

Varsayılan Kozmopolit bir iş sözleşmesi ?

Tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar dilerim. Müvekkilden aşağıda belirtmiş olduğum mail gelmiş bulunmaktadır. Sıradışı bir iş sözleşmesi hazırlamak gerekmekte. Ne önerirsiniz

ahin Bey Merhaba,

Asagıda detaylarını verdigimiz konuyla ile ilgili bizimle birlikte calısmaya baslayacak yeni bir arkadasımız için kontrat yapmamız gerekiyor.

Asagıda detaylar var ama prensipte mantık soyle

1-) Arkadasın 2 ay deneme sıresi olacak

2-) Ilk yıl normal bir calısan gibi olacak ve 1 yıl sonunda performansına gore 2. Yıl’daki hakedişlerinin alınıp alınmayacağına karar verilecek. Yani ikinci yıldan itibaren artık hem kardan hemde hisse ortagı olmaya baslayacak ama 1 yıl onemli ben bir yıl sonunda performansından memnun kalmadım hadi sen git de diyebilirim. O da aynı şekilde ben de senden memnun degilim giderim diyebilir.

3-) İkinci yıldan sonra asagıdaki kademe kademe hisse hakedişi başlayacak.

4-) Şirketten 5 yıldan once ayrılırsa herhangi bir hisse hakkı olmayacak.

5-) Eger şirket üçüncü yılında satılırsa %5 hakkını alacak.

6-) Eger sirket satılmazsa 5 yıl dan once ayrılırsa hiç bir hisse hakkı olmayacak.

7-) 5 yıl boyuncada her 6 ayda bir performans degerlendirimesi yapılacak. Eger 2 donem ust uste kotu performans gosterirse hisse hakkını iptal etmek bizim elimizde olacak.

Bunlar dışında sizin de ekleyecegini seyler olabilir buna gore siz gerekli duzenlemeleri yaparsınız.

Kolay Gelsin

Erhan KAYA

1 Yil

Asgari Ücret + 500_TL/ 1000_TL

2 Yil

Maas (Şartlara göre mutabık kalınarak bir maas belirlenecek) + % 5 kardan pay ( Her quarter?)

Ust Limit: 10.000_TL

3 Yil

Maas + % 5 kardan pay ( Her quarter?)

Ust Limit: 15.000_TL

Hisse: %1

4 Yil

Ust Limit: 20.000_TL

Hisse: %2

5 Yil

Ust Limit: 25.000_TL

Hisse %2
-------------------------------------------------------------------
Toplamda %5 Hisse....

Sirketin satilmasi durumunda alinacak. Eger sirket 3. Yılından sonra satılırsada %5 hisse alacak.

Isten çikma durumunda alinamayacak