Mesajı Okuyun
Old 11-06-2015, 10:44   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Sevgi Yıldız
Merhaba Sayın Meslektaşlar,

Davacı tarafından Yapı Kredi Kredi Bankasına açılan bir dava var.Davacı dava dilekçesinde adres olarak,davalı bankanın genel müdürlük adresi olan Beşiktaş şubesini gösteriyor.Fakat tensip zaptında davalı bankanın adresi olarak Lüleburgaz şubesinin adresi yazılıyor ve davayı Çorlu'dan bir meslektaşımız takip ediyor.Tüm tebligatlar bundan sonra Çorlu adresine yapılıyor.Dava kabul ediliyor ve yine gerekçeli kararda da davalı Yapı Kredi Bankasının adresi Lüleburgaz gösterilerek,karar Çorlu'da ki meslektaşımıza tebliğ ediliyor.
İcra takibini başlatırken davalı adresi olarak neresini göstermemiz gerekmekte ve yetki bakımından takibimizi nerede başlatmamız gerekmektedir?Bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum.
İyi Çalışmalar dilerim.
Yetki bakımından: İİK m.34 uyarınca "ilamların icrası her icra dairesinden talep olunabilir."

Davalı adresi hususunda: 7201 sayılı Kanun m.11 uyarınca "vekil vasıtasıyla takip edilen işlerde tebligat vekile yapılır." Dolayısıyla tebligatı davayı takip eden Çorlu'daki avukata göndereceksiniz, avukatın adresini yazmanız yeterli. İlla ki yazmak istiyorsanız bankanın ilamdaki adresini yazabilirsiniz.