10-06-2015, 09:56
|
|
|
Ipotekli Takipte Borçlunun Ölmesi
Merhaba sayın meslaktaşlarım. Genç bir avukat olarak sizlerden tıkandığım bir konuda yardım istemekteyim. Durum şöyledir:
Elimizdeki İpotek senedine dayanarak, borçluya karşı ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takip başlattık.Tam kıymet takdirini borçluya tebliğ edeceğimiz sırada borçlu vefat etti. Stajyer arkadaşımız icra müdürü ile konuşmuş o da, talep edilmesi ve mirasçılara ilamsız ödeme emri gönderilmesini söylemiş. haliyle 7 kadar mirasçı da ellerine geçen ödeme emrine itiraz ettiler ve takip durdu.
Ben durumu öğrendim ve İİK. m.53 uyarınca ve rehinli bir alacak söz konusu olduğu için takibin terekeye karşı takibe devam etmek ve kıymet takdirinin tereke temsilcisine tebliğ edilmesi gerektiğini düşündüm. Bu yüzden şikayet yoluna gittim. Ancak mahkeme şikayete etmekte hukuki menfaatimizin bulunmadığını ve bir usulsüzlük bulunmadığı kararını verdi.
Benim düşündüğüm yöntem de yanlış olabilir diyerek kararı temyiz etmedim.
Ancak şimdi hangi yöntemi denemeliyim, ne yapmalıyım konusunda emin değilim. Tecrübeli meslektaşlarımdan bu hususta yardımlarını bekliyorum. Sağlıcakla kalın...
|