09-06-2015, 10:34
|
|
|
Aynı durumun benzeri müvekkilime oldu , Türk Telekom icra dosyası açıyor, itiraz ediyoruz yasal süresi içerisinde itiraz dosyaya bir türlü girmediği için müvekkilim haciz tehditi altında icra dosyasını kapatıyor.Daha sonra alacak haksız yere oluştuğundan Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve taraflar arasında akdedilen bir sözleşme olmadığından öncelikle bunun iptalini gerçekleştirdim.
Şirket hakkında ilamsız icra takibine geçtim,itiraz gerçekleşti, itirazın iptali için Tüketici Mahkemesine başvurdum.Lehime hüküm tesis edildi ve müvekkil yatırdığı parayı geri aldı.
Müvekkilinizin mağduriyeti olmaması için öncelikle sözleşmede taraf olmadığının dinlenebileceği bir yere müracaat etmeniz gerekli bu ise 6502 sk da belirtilen meblağdan düşük olduğu için Tüketici Hakem Heyeti,doğrudan Tüketici Mahkemesine giderseniz reddolabilir diye düşünmekteyim.
Ama en nihayetinde ortada bir icra takibi olduğundan ve buna dayanak teşkil eden sözleşmede taraf olmadığınızdan ve Tüketici Hakem Heyeti bu hususu dinleyemeceğinden dava ikamesi yoluna gidecekseniz Tüketici Mahkemesi bu hususta yetkilidir.
Burda hangi yolu tercih edeceğinize göre seçimlik hakkınız mevcut.
İşin savcılık boyutu kimlikle yapılan işlemin kimin tarafından yapıldığının tespiti ile cezaya ilişkin olduğundan maddi bir külfetten kurtarmayacaktır.
|