Mesajı Okuyun
Old 01-06-2015, 12:45   #3
av.abdullah_03

Alıntı:
Yazan av.hasan hüseyin
merhaba syn av.abdullah
sizinle aynı durumda olan stajer meslektaşınız olarak geçen süre içerisinde sorununuzu çözüp çözemediğinizi, bu konuda girişimleriniz oldu ise ne gibi cevaplar aldığınızı bizlerle de paylaşırmısınız
Yok hocam sordum soruşturdum ancak ne barolar birliği ne da sgk bu konuda net bilgi vermiyor. Ancak Bilgi Edinme Kanunu kapsamında dilekçeyle başvurmak gerekiyor diye düşünüyorum, o zaman bir cevap verirler. Stajımın bitmesine 2 aydan az bir süre kaldığı için sonradan pek üzerine düşmedim.
Kanunda bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar diyor. Ama stajyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiden hiç bahsetmiyor.

5510 sayılı kanunun 60. maddesinin 8. fıkrası aynen şöyle
"(Ek fıkra: 13/2/2011-6111/34 md.) 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu uyarınca avukatlık stajı yapmakta olanlardan bu Kanuna göre genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar staj süresi ile sınırlı olmak üzere genel sağlık sigortalısı sayılır. Bu şekilde genel sağlık sigortalısı sayılanların genel sağlık sigortası primleri Kanunun 82 nci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının otuz günlük tutarının % 6'sıdır. Bu primler Türkiye Barolar Birliği tarafından ödenir."