Mesajı Okuyun
Old 27-05-2015, 11:33   #1
avukat373

 
Mesaj Ödeme süresi verilmeden kira akdi feshi

Sayın meslektaşlarım
10 yıllığına taşınmaz kiraya verilmiş ve kira bedellerinin senelik olarak her yılın 20 mayıs tarihinde ödeneceği kararlaştırılmış ve kiralar sürekli geç yatırılmış olmasına rağmen ihtar çekilmemiş.

kira sözleşmesinde;

"Kiracı kira herhangi bir kira bedelini vadesinde ödemediği takdirde izleyen yıl kira bedeli muaccel olacaktır. Kiraya verenin bu maddeye dayanarak kira bedelini dava ve takip konusu yapması yasadan kaynaklanan temerrüt ve iki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası açmasına engel teşkil etmez. Kira bedelinin ödenmemesi halinde kontratın feshedilmesi kiraya verene aittir."

hükmü konulmuş. Bir kira yılı içinde bedel tek seferde peşin olarak ödendiğinden iki haklı ihtar nasıl oluşturulabilir? Kiraya veren sözleşmeyi feshetmek istemekte. Son cümleye dayanarak kira bedelinin ödenmediğinden ödeme süresi verilmeden sözleşmenin feshedilmesi mümkün müdür?
Yardımlarınızı bekliyorum