|
|
|
|
Saygıdeğer meslektaşım, yukarıda sorulan sorulara tam olarak yanıt alınamadığını düşünüyorum. Şöyle ki limited şirket müdürlerinin azledilmesi falan halinde ilan ve tescil edilmesi 3. kişiler açısından tabiki önemlidir; ancak zaten süreli seçilen bir şirket müdürünün ve seçildiği sürenin ilan edilmiş olmasına rağmen süre bitiminde bunun da tekrar ilan edilmesi gerekli midir? Yani 01/01/2005 ile 01/01/2010 tarihleri arasında 5 yıılığına seçilen ve 5 yıl sonunda müdürlüğü zaten bitecek olan şirket müdürünün de 01/01/2010 tarihinden itibaren şirketi temsil ve ilzamla yetkili değildir diye ilan ve tescil etmek gerekli midir?
İkinci bi husus da eski TTK ya göre şirket müdürünün süresi bittiğinde tüm ortaklar şirket müdürü sayılmaktaydı. Ancak yeni TTK da böyle bir hüküm bulunmamaktadır. Şirket müdürü seçilmesi zorunlu tutulmakla birlikte süresi biten şirket müdürlüğünden sonra boşluk olduğunda ne yapılacağı ve kimlerin nasıl sorumlu olacağı açıklanmamıştır. Yani 01/01/2008 de seçilen ve01/01/2013 te süresi dolan şirket müdüründen sonra yeni TTK ya göre müdür olarak kim sorumlu olacaktır veya olabilecek midir?
Bu sorularıma saygıdeğer meslektaşlarımdan acil yanıt alabilirsem sevinirim.
Saygılarla
|
|
 |
|
 |
|
Sayın meslektaşım sorunuza cevap bulabildiniz mi?Aynı durumla karşı karşıyayım Limited şirket müdürünün görev süresi dolduğunda kimin sorumlu olacağına ilişkin Ticaret Sicil Müdürüne danıştım Müdür TTK 540 ın Yeni TTK da karşılığı olmadığından; uygulamada şirket temsilcisi kayyım atanır dedi.Ben bu yola başvuracağım.