Mesajı Okuyun
Old 06-05-2015, 14:34   #8
Av.Armağan ÖZMEN

Alıntı:
Yazan Av.mehmet.av
Üstadım,
Mahcubiyetimi bildirerek bir soru daha sorma istiyorum.
Esasen müvekkil sakatlık raporu için tam teşekküllü bir devlet hastanesine başvurdu. Ancak herhangi bir sakatlık oranı verilmedi.
Bundan dolayı da maddi tazminat talep ederken kılı kırk yarıyorum.
Konu hakkında ihtisas sahibi olduğunuzu düşündüğümden şunu sormak istiyorum öncelikle.
Belirttiğim gibi müvekkilde şuan gözle gözükür bir sakatlık yok ancak yürümede, koşmada, merdiven çıkmada eskiye nazaran çabuk yoruluyor ve dinlenmesi gerekiyor. Adli Tıbba gittiği zaman sizce sakatlık oranı çıkar mı?(Umarım abes bir soru olmamıştır.)
İkinci olarak şuan aklıma gelen birşey paylaşmak isterim. Acaba ben maddi ve manevi tazminatı birlikte talep etme yerine öncelikle manevi tazminat talepli bir dava açıp duruma göre mi maddi tazminat için ayrı bir dava açsam. Manevi tazminat talepli davada da müvekkilin adli tıbba sevk edileceğini düşünüyorum. doğru mudur.
Sizin görüşünüz nedir.
Çok kafa yormamdaki neden maddi tazminat talebimiz reddediirse müvekkile bir de vekalet ücreti çıkmasın diye.

Mağdur kişide sakatlık çıkıp çıkmayacağı yönetmelik hükümlerine belirlenebilecektir. Uzaktan tahminle birşey söylemek çok zor

Manevi tazminat talebinizi aynı davada talep etmenizde herhangi bir sıkıntı olmaz, maddi tazminat sonucu da beklenebilir.

İyi çalışmalar dilerim.