Mesajı Okuyun
Old 01-05-2015, 17:02   #1
Sinangil

Varsayılan Yurt Dişinda Yaşayan Anneye Velayet Verilir Mi?

Öncelikle tüm meslektaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Benim sorum velayet ile ilgili olacak.

Müvekkil bayan 9 yıl önce bir erkekle evleniyor.1 kız çocukları oluyor.Ama nüfusa kaydettirmiyorlar.2009 yılında anlaşmalı boşanıyorlar.Bu kızın velayeti ile ilgili bir hüküm boşanma kararında yok.

Taraflar boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ediyorlar.2011 ylında da bir erkek çocukları oluyor.Baba çocuğu tanıyor.Nüfusuna kaydettiriyor.Ancak çocuk EVLİLİK BİRLİĞİ DIŞINDA DOĞMUŞ OLUYOR.
TMK ya göre EVLİLİK BİRLİĞİ DIŞINDA DOĞAN ÇOCUĞUN VELAYETİ ANNEYE AİT.

Bu arada müvekkil kocasından ŞİDDET GÖRÜYOR.2 KERE SAVCILĞA BAŞVURUYOR.KOCASINA CEZA VERİLİYOR.

KOCASININ BELİRLİ BİR İŞİ VE GELİRİ YOK.EVLİLİK BOYUNCA KOCASI GELİR GETİREN HİÇBİR İŞTE ÇALIŞMIYOR.AİLENİN GEÇİMİNİ MÜVEKKİL TERCÜMANLIK VB İŞLERDE ÇALIŞARAK SAĞLIYOR.AYRICA KOCA UYUŞTURUCU BAĞIMLISI.HASTANEDE UYUŞTURUCU NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYOR.AYRICA RUHSAL SORUNLARI OLAN BİR KİŞİ .RUHSAL RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI DA TEDAVİ GÖRÜYOR.

BU YIL YİNE MÜVEKKİL KOCASININ DAYAK ATMASI NEDENİYLE KIZIYLA BİRLİKTE SIĞINMA EVİNE SIĞINIYOR.KIZ ÇOCUĞU İLE BİRLİKTE ANA-BABASININ YAŞADIĞI ALMAYAYA GİDİYOR.ANCAK 3,5 YAŞINDAKİ OĞLU BABANIN YANINDA KALIYOR.

MÜVEKKİL 3,5 YAŞINDAKİ OĞLUNUN VELAYETİNİ ALMAK İSTİYOR.ÇOCUK AYNI ZAMANDA ASTIM HASTASI OLUP AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR.

BİZ VELAYETİN DÜZNELENMESİ DAVASI AÇACAĞIZ.SORUMUZ ŞU ANNE YURTDIŞINDA YAŞADIĞI İÇİN VELAYET VERİLMEZ Mİ? YANİ ANNENİN YURT DIŞINDA YAŞAMASI VELAYETE ENGEL Mİ?

BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN MESLEKTAŞLARIMIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.