29-04-2015, 09:24
|
|
|
Kredi dosya masrafı ve yapılandırma hk.
Sayın Meslektaşlarım,
Müvekkilim 2008 yılında 70.000 TL konut kredisi çekerken 1.500 TL dosya masrafı ödediğini, 02.10.2009 tarihinde yapılandırma yaptığını, faiz oranını düşürdüğünü bunun için de 5.000 TL masraf verdiğini, daha sonra 03.01.2011 tarihinde tekrardan yapılandırma yaptığını bunun için de 1.200 TL masraf ödediğini söylüyor. Bana bahsettiği üç ödemeye ilişkin dekontu da getirdi, hepsinin açıklama kısmında da konut kredisi açılış ve istihbarat ücreti yazıyor. Sözleşme olarak sadece 02.10.2009 tarihli sözleşmeyi getirdi. Ancak bu sözleşme yapılandırma değil de sanki yeniden konut kredisi kullanılmış gibi hazırlanmış. Fakat müvekkilim bunun farklı bir kredi olmadığını 2008 tarihinde kullandığı kredinin yapılandırması olduğunu söylüyor. Benim merak ettiğim hususlar;
1- Konut kredisinin ilk çekildiği 2008 yılındaki konut kredisi sözleşmesi ile 2011 tarihli yapılandırmaya ilişkin sözleşmeyi sunmadan, sadece ödeme dekontları ile 2009 tarihli sözleşmeyi sunarak dava açmam halinde herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? Tüm sözleşmeleri sunmak zorunda mıyım?
2- Tek dava ile tüm masrafları istemem durumunda; davalının, bunların farklı krediler olduğu yönündeki itirazı söz konusu olabilir mi? Olursa nasıl bir sonuç beni bekliyor?
Bu konuda bilgi ve tecrube sahibi meslektaşlarımın yardımına ihtiyacım var.
|