Mesajı Okuyun
Old 27-04-2015, 12:32   #1
Batu Han

Varsayılan Hint Keneviri Miktarı; İştirak Halinde Suç mu Yoksa İçme Amaçlı Üretim mi?

Yargıtay'ın uygulamalarında uyuşturucu madde kullanıcılarının günde 1,5 gramdan 3 defa esrar içebilecekleri ve 1 yıllık uyuşturucu ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda hint kenevirinin kullanma sınırları dahilinde olduğu konusunda yerleşmiş bir görüş mevcuttur.

Müvekkilimin evine yapılan baskında yetişmekte olan hint kenevirleri bulunmuştur. Ekspertiz raporuna göre toplamda bu hint kenevirlerinden yaklaşık 2,5 kilo kadar esrar üretilebileceği ortaya çıkmıştır.

Ancak satma amacıyla üretildiğine dair ufak poşetler, hassas terazi gibi deliller bulunamamıştır.

Müvekkilim 2 oğlu ve karısıyla birlikte ikamet etmektedir. Bana anlattıkları esasen esrarı 2 oğlanın tükettiği, babanın ise kullanmadığıdır. Fakat baba mahkemede bunu söylemeyi reddetmektedir. Yakında karar duruşması var. Babaya isim vermemek kaydıyla en azından çocuklardan birinin daha esrar kullandığını ve bu sebeple o kadar fazla hint keneviri ekildiğini söyletebilirim diye düşünüyorum.

Şimdi esrarı 2 kişi kullanıyorsa kişi başına senelik kullanım sınırının altında bir rakam oluşuyor, dolayısıyla esrarı şahısların kişisel kullanım amacıyla ürettiği sonucuna varılabilir. Fakat bir yandan da mahkeme suçun iştirak halinde işlendiğine karar verip bu defa babanın dışında çocuklar aleyhine de suç duyurusunda bulunmaya karar verebilir. Forum üyelerinin konu hakkındaki görüşlerini merak ediyorum.