Mesajı Okuyun
Old 24-04-2015, 18:35   #1
furugferruhzad

Varsayılan vasiyetnameye dayalı tenkis davası

Müvekkillerim avukatsız olarak babaları ağabeylerine tüm mal varlığını taşınmazlarını vasiyet ettiği için vasiyet mahkemece henüz açılıp okunmadan ve tenfiz edilmeden faiz istemeksizin tenkis davası açıyorlar.Tenkis davası devam ederken vasiyet açılıp okunuyor ve tenfizi sağlanıyor.Ben dosyaya daha sonra dahil oldum ve ıslah yoluyla faiz istedim.Mahkeme faiz isteğimizi kabul etti ancak yargıtay kararı faiz yönünden bozdu.Faiz asıl alacağın tabi olduğu zamanaşımına tabidir dava açıldıktan bir yıl geçtikten sonra istenmiştir faiz yönünden hak düşürücü süre dolmuştur diyerek.Ben faiz istediğimde henüz vasiyetnamenin açılmasının üzerinden bir yıllık süre geçmemişti.sorum,eldeki dava adeta hak düşürücü süre başlamadan açılmış vasiyet çok sonra açılmış ben faiz talebim yönünden direnme kararı verilmesini talep edeceğim yapacağım savunma ne olmalıdır? Yargıtay bozma ilamına uyulması durumunda hükmü yeniden temyiz etmeyi düşünüyorum ancak bozmaya uymayla karşı taraf lehine usülü kazanılmış hak doğacağından bu yeni temyizimle faiz alacağımızı kurtarma şansım olur mu?saygılarımla.