Mesajı Okuyun
Old 17-04-2015, 16:44   #5
censor86

Alıntı:
Yazan olgu
Ben sorumun cevabını kendi çalışmalarım sonucu bir nebze edindim,
Ecrimisil ile işgaliye harcının yasal dayanakları farklı olduğu için aynı yer içn ikisi de talep edilebilir, fakat ilçe belediyesi ile yaptığım görüşmelerde, büyükşehir belediyesinin işgal edilip ecrimisil talep ettiği yer apartmanın bahçesi, ecrimisile itiraz edin cevabını aldım.

En kısa zamanda kadrastro ölçümü yaptırıp sonucu burada paylaşırım.

Merhabalar,
Bir meslektaşımın yürütmüş olduğu benzer davada idare mahkemesi; "ecrimisil talep edilen yerin bir kısmı yeşil alan bir kısmı da yolda kaldığı anlaşıldığı, bu alanların 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. mdsinde belirtilen belediye taşınmazı olmadığı, kamunun ortak kullanımına sunulmuş bir taşınmaz olduğu, bu sebeple belediyenin üzerinde tasarruf hakkı olmadığından ecrimisil talep edilemeyeceği; aksi düşüncenin belediyenin orta malı niteliğindeki yerleri kiraya vermek suretiyle semerelerinden faydalanma sonucunu çıkaracağını, bu sebeple yeşil alan, yol vb. alanların işgali halinde sadece işgal harcının talep edilebileceği" gerekçesiyle düzenlenmiş ecrimisil ihbarnamesini iptal etmişti.
Bu sebeple aynı yer için hem ecrimisil hem de işgal harcı talep edilmesinin pek mümkün olmadığı düşünüyorum. Ancak buna ilişkin bir danıştay kararı bulamadım.
Söz konusu davanın hala Danıştay'da temyiz aşamasında olduğunu öğrendim. Yüksek mahkemece onama kararı çıkarsa burada paylaşmaktan sevinç duyarım