Mesajı Okuyun
Old 16-04-2015, 16:30   #1
Av.Gümüş

Varsayılan İstihkak Karmaşası

Müvekkilimin borcu için usulüne uygun takip yapılıyor. İtiraz edilmeyen takip kesinleşiyor. Kesinleşen takip için taahhüt alınıyor fakat ödemelerde aksama çıkıyor. İcra Mahkemesi taahhüdü ihlal davasından beraat kararı veriyor. Ancak müvekkilimin mahkemede şöyle bir beyanı var " Ben .... mahallesinde eşimle bir restoran açtım fakat işlerimiz iyi gitmedi"

Daha sonra müvekkilin eşinin üzerine görünen olan bu restorana hacze geliniyor ve eşyalar müvekkilinmiş gibi haciz işlemi yapılıyor. İşyeri kira kontratı, işyeri izin belgeleri, sicil belgeleri hepsi eşin üzerine. Karşı taraf sadece bu mahkeme beyanına göre muhafaza yapıyor.

Bana göre madde 99 hükmü uygulanması lazım ancak icra memuru bu maddeyi uygulamıyor. Hemen muhafaza yapıyor. Bu durumda hangi yollara başvurmamız gerekir. İcra memurunun işlemini şikayet edip aynı anda istihkak için mi başvuru yapmalıyız, süreler açısından. Yoksa icra memurunun hukuksuz işlemi ile uğraşmayıp direk madde 96 üzerinden istihkak prosedürüne mi başlamalıyız?