15-04-2015, 11:51
|
|
|
sebepsiz zenginleşme ve tedbir talebi
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar; harici taşınmaz satım sözleşmesi sonucu taraflar arasında oluşan husumet sebebiyle kısmi ödenen paranın müvekkile ödenmesi hususunda sebepsiz zenginleşme davası açtık. Davayı açarken de taraflar arasında satıma konu olan taşınmaz üzerine dava sonuçlanıncaya kadar ihtiyati tedbir talebinde bulunduk ve fakat Mahkeme talebin reddine tensiple karar verdi. Gerekçesi ise davalıya ait taşınmazın uyuşmazlığa konu olmadığı ve davanın alım- satıma ilişkin sebepsiz zenginleşme sebebiyle alacak davası olduğu idi. Böyle bir karar mantık çerçeveme sığmadı ve ara karardan rücu talebinde bulunmak istiyorum. Sonuç itibariyle ada parseli belirli olan bir taşınmazın alım satımı için taraflar anlaşmışlar bunun için harici satım sözleşmesi yapılmış ki bu sözleşme zaten geçersiz ve bu sözleşmeye istinaden de kararlaştırılan paranın bir kısmı banka havalesi ile ödenmiş bizde bu paranın iadesini talep ediyoruz. Lakin davalının bu taşınmazı elden çıkarma 3. kişiye devretme durumu da olabilir. Ara karardan rücu dilekçemi hukuken gerekçelendirmek adına Yargıtay kararı arıyorum henüz bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim elinde karar olan varsa ve paylaşırsa ayrıca mutlu olurum. Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar...
|