Mesajı Okuyun
Old 10-04-2015, 17:37   #7
komini

Müvekkil, tüketici hakem heyetinden 249 TL olan kart aidatlarının iadesine ilişkin bir karar almış. Banka da bu karara karşı Tüketici mahkemesinde dava açmış. Ben de bu süreçte vekalet sunarak davalı vekili olarak davaya dahil oldum ve lehime vekalet ücreti taktir edildi.

Müvekkil, banka kredi kartlarını kapatır endişesi ile hakem heyeti kararını icraya koymak istemedi. Zira kartlarda otomatik ödeme talimatları ve taksitleri olduğu için mağdur olmaktan korkmuş, bir başka banka bunu yapmış.

Ben de 10 gün evvel vekalet ücreti ve yargılama gideri olan 9 tl için takip yaptım. (Zaten tüketici mahkeme kararı da sadece davanın reddine, ... takip masrafı ile .. vekalet ücretine şeklinde yazılmış, asıl alacak bu kararda telaffuz edilmemiş)

Bu hafta müvekkil hala parasını alamadığından, asıl alacak için de icra takibi yapmamı istiyor. Banka sürekli oyalıyor ödeyeceğiz filan diye. Hakem heyeti kararı için ayrıca ilamlı takip yapmam yanlış olur mu? Küçük bir alacak için iki ayrı vekalet ücreti almaya çalışır gibi...