Mesajı Okuyun
Old 10-04-2015, 17:08   #13
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Ama vekaletin kötüye kullanıldığını ileri sürme haklarını ne zaman hangi hukuki dayanakla yitirmiş olduklarını kafamda net olarak oturtamadım.
Sayın Meslektaşım,

1998 senesinden beri bu taşınmazda kim oturuyor? Ve müvekkilleriniz taşınmazla ilgili vergi,harç ödemişler mi? Babaları adına vs..Satışı bilebilecek durumdalar mı?

Yani eğer davacı olacaklar, bu satıştan haberdarlarsa ve uzunca bir süre ses çıkarmamışlarsa, satışa onay verdikleri kabul edilir.

Öte yandan, satışı en geç satış vaadine yönelik dava açıldığı zaman öğrendiklerinden ve vekalet aktinin kötüye kullanıldığı ve işbirliği iddiasında bulunmadıklarından mahkemece iddialarında samimi olmadıkları kabul edilecektir.

Özetle: Vekilin, üçüncü kişi ile yaptığı sözleşmenin iptali ve tapu iptal tescil davasının kabulü için, davacının da iyiniyetli, zımni kabul anlamına gelebilecek davranışlardan kaçınması ve hayatın olağan akışına uygun davranması beklenir. Kimse hakkını kötüye kullanamaz. Bunun için ayrıca bir kanun maddesi aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.