Mesajı Okuyun
Old 10-04-2015, 09:24   #8
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan komini
Cumhur Bey,

Eklediğim kararda da tescil yapılmış. Tescilden sonra kadastro davalarında yolsuz tescil için 10 yıllık bir zamanaşımı süresi süresi öngörülmektedir. Vekaletin kötüye kullanılması neticesinde yapılan yolsuz tescilin üzerinden henüz 10 yıl geçmemiştir...

Kararın kesinleşmesi neticesinde satış vaadi sözleşmesi tescil yapılabilir duruma gelmiştir. Eklediğim Yargıtay kararına ilişkin yorumunuz nedir acaba?
Sayın Meslektaşım,

Siz satış vaadi alacaklısının-kesinleşmiş kararla hak sahibi 3.kişinin iyiniyetli olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Bence artık bunu da ileri süremezsiniz çünkü, aleyhe açılmış bir tescil davası varken kişinin işbirliği içinde olduğunu mahkemede ileri sürmemişsiniz. Bu kişi de nereden çıktı dememişsiniz veya ayrı bir dava ile vekalet sahibi kardeşi ve üçüncü kişiyi dava etmemişsiniz...Tüm davalıların işbirliği içinde olduğu düşünülür.

Tapu iptal ve tescil talepleri için zamanaşımı yok.

Ancak tazminat talepleri için 5 yıllık zamanaşımı var. bu da zararın oluştuğunu bilmekten itibarendir. Olayda en geç 2008. Böylelikle kardeşe tazminat davası açma hakkı da geçmiş durumda.

Diye düşünüyorum.

Saygılarımla,