09-04-2015, 16:47
|
|
|
iş Ortaklığından alınan çekin cirosunun yetkisiz diğer ortak tarafından yapılması
Sayın Meslektaşlarım
Kaç gündür araştırmama karşın hiçbir sonuca ulaşamadığım bir davam var.Yardımlarınız rica ediyorum.
Müvekkilim şirket B ve C nin oluşturduğu iş ortaklığa iş yapmış teslim etmiş ve karşılığında 5 adet çek almıştır. Çeklerin tamamı karşılıksız çıktığından dolayı 1. çeki icraya koydum. çek A firmasına attir ve B firması adına yazılmıştır. B çeki A ya geri vermiştir. A da çeki A ve B firması ortaklığı olarak cirolayıp müvekkilim şirkete vermiştir. Her 2 şirket de ayrı ayrı icraya gidilmiştir. Süresi içinde B şirketi iş ortaklığında çek keşide etme yetkisinin kendisinde olduğunu vekalet ile ileri sürmüş ve cirodaki imzanın kendisine ait olmadığı beyanıyla itirazda bulunmuştur.
Ancak vekaletnamede sadece çek keşide etmek yazıyor bu durumda ciro yetkisi özel olarak belirtilmediğinden A nın yaptığı ciro geçerli olur mu?
Bu resmen dolandırıcılık olan takibe nasıl devam edebilirim, müvekkilimi %20 tazminattan nasıl kurtarabilirim.
Konu hakkında yardım rica edriyorum
Saygılarımla
|