Mesajı Okuyun
Old 30-03-2015, 17:26   #9
AYBİKERKAL

Öncelikle herkese selamımı sunuyorum. Başlık aradığım konu ile ilgili olduğu için ayrıca bir konu açmak istemedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu gün Yargıtay kararlarında yaptığım araştırmalarım neticesi, vasiyet içeriğinde çelişki olması halinde vasiyetin iptali yoluna gidilebileceğini gördüm. Vasiyetnamede " tarafıma isabet eden hak ve hisseler için ( ki bunlar... ili ... ilçesi ... köyü sınırları içindeki tüm taşınmazlarımdır ) yasal mirasçılığın yanı sıra kendisini mirasçı olarak atıyorum ve bu gayrimenkulleri kendisine vasiyet ediyorum.." ibaresi çelişki doğurur mu ? Taşınmazların yerinin belirtilmiş olmasının muayyen mal niteliğini oluşturduğunu var sayarsak yasal mirasçının vasiyet alacaklısı olması durumunu nasıl açıklarız ? Sayın Cumhur Okyay açıklık getirmiş ancak ben kendi lehime bir şeyler çıkarmak peşindeyim.. Vasiyetnamede tanıkların ve mirasbırakanın dahi imzası yok. ( elimizdeki aslı ile mutabakatını gösterir onaylı bir surettir. Dairede saklı olanda imza var mıdır bilemiyorum. ) Noter ismi sadece başlangıçta yazılmış ancak son sayfada sadece Noter ibaresinin altına imza atılıp mühür basılmış. Noterin ismi yazılmamış. Şekli bir iptal söz konusu olabilir mi ? Saygılar.