Mesajı Okuyun
Old 25-03-2015, 22:29   #3
mapetiteavocate

 
Varsayılan

Yol gosterdiginiz icin cok tesekkur ederim. Dediginiz sekilde devam edecegim.

***

Alıntı:
Yazan Av. Ali YILMAZKARA
Şiddetli geçimsizlik gerekçesi ile açılmış boşanma davasında, özel boşanma sebepleri ifade edilemez diye bir kural yoktur. Açtığım bir çok dosyada varsa aldatma yahut sadakatsizlik bir iki kelime ile belirtirim.

Neticede bu aldatma ve sadakatsizliği ispatlayamayacak olur iseniz diğer geçimsizlik sebepleri ile davanızı ispatlama şansınızı yitirmemiş olursunuz.

Doğrudan ZİNA sebebine dayanarak dava açmanın pratikte pek bir mantığı olmamakla birlikte aksi ispatlanamayacak kadar bariz ve net olan kamera/ses gibi kayıtlar yoksa delil olarak ispatı da zordur. Keza bu tür davada boşanma gerekçeniz SADECE ZİNA'dır. Dava bunun varlığı/yokluğu üzerinden karara çıkar.

Öte yandan (yanılıyor olma ihtimalimi şimdiden kabul eder düzeltene teşekkür ederim ki; ) İlk davada ki boşanma sebebini ZİNA olarak islah edemezsiniz. Burada "iddianın genişletilmesi-değiştirilmesi hususu ve bunun YASAĞI" gündeme gelebilecek olup, buna gerek te yoktur.


***Zina sebebi ile boşanma davası için 6 aylık süre de gözönünde bulundurulmalıdır.
Benim tavsiyem şiddetli geçimsizlik gerekçesi üzerinden davanıza devam edip, zina olayına vurgu yaparak bu olayın AFFA konu olmadığını DA belirtip esas geçimsizlik sebeplerinden biri olduğuna dikkat çekerek boşanmayı dilemeniz şeklindedir.