|
|
|
|
Müvekkilim eşinden ayrılacak ve bugüne kadar rastlamadığım bir anlaşma talep ediliyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Müvekkilim her ay eşine belirli bir miktar nafaka ödeyecek ve bu nafaka haricinde evin tüm faturalarını ve aylık genel gider alışverişini (yiyecek erzak, temizlik malzemesi..vs)ni de karşılamayı taahhüt ediyor. Bu taahhüt ettiği şeylerin miktarı her ay değişkenlik gösterdiği için belirli bir rakam yazamıyoruz. Müvekkilime ortalama bir rakam yazıp nafakanın üstüne ekleme talebimi de müvekkilim kabul etmiyor çünkü bu ödemeleri tek bir seferde yapmıyor, durumuna göre kredi kartı ile yapıyor taksitlendiriyor vs. Ben protokolü X tl artı şu giderler ödenecek şeklinde hazırlasam ve benim müvekkilim bu giderleri ödeyemese veya eksik ödese karşı tarafın ne gibi bir yaptırım gücü olabilir?Böyle bir protokol ne derece bağlayıcı olur?
İkinci bir sorum da müvekkilim evi eşine bırakıyor ama satılmamasını istiyor. Protokole evin satılması durumunda her iki tarafın muvafakati ve imzası olacak şeklinde tapuya mahkeme tarafından bir şerh konulacağı yönünde bir madde koyabilir miyim? Teşekkür ediyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın buketoz,eğer ortada anlaşmalı bir boşanma protokolü varsa nafaka miktarları net olmalıdır.Örneğin aylık 500 TL gibi.O sebepten dolayıdır ki hakim protokolde anlaşılan nafaka miktarlarına müdahale etmez.Bahsettiğiniz miktar değişkenliğini ise net olarak belirleyeceğiniz aylık miktarın üzerine uygun bir miktar koyarak (Örnek 500 TL üzerine 100 TL toplam 600 TL gibi ) aşabileceğinizi düşünüyorum.
Saygılarımla.