Mesajı Okuyun
Old 11-03-2015, 10:28   #4
Admin

Eğer gerçekten dolandırıcılığa maruz kaldığınızı düşünüyorsanız, yani sizin hiçbir dahliniz olmadan sizin adınıza bir abonelik sözleşmesi oluşturulmuş ve sizden tahsilat yapılmaya çalışılıyorsa, izlenecek yolun açık olduğunu düşünüyorum: Savcılığa suç duyurusunda bulunmak.

Ancak anlattığınız tarzdaki olaylar uygulamada genellikle bu şekilde olmuyor. Size operatör tarafından gönderilen bir mesaja "EVET", "ONAYLIYORUM" vs. yazmak suretiyle geri göndermeniz sonucu bu tip sözleşmeler kuruluyor ve bu durumda da sizin kabulünüz olduğundan haliyle siz de sözleşmeyle bağlı hale geliyorsunuz.

Ben başınıza gelenin ikinci durum olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen müvekkiliniz yeterince dikkatli olmadan bir mesajı bu şekilde onaylayarak geri göndermiş ve sözleşmeyi kurmuş. Bunu şu anda hatırlamıyor veya pişman olduğunu için size söylemiyor olabilir ama olayın bu şekilde gerçekleşmiş olma ihtimali bence oldukça fazla. Eğer durum buysa bu durumda sözleşmenin kurulmuş olduğunu ve bu parayı da sizden tahsil edebileceklerini söylemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Benim naçizane tavsiyem, avukat olarak karşı tarafın avukatıyla görüşmeniz. Madem devrede bir meslektaşımız var, kendisini arayıp olayın gelişimi hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer hukuki bir dayanakları yoksa bunu bu görüşmede öğrenir ve ödeme yapmazsınız. Ama müvekkilinizin bir şekilde unuttuğu bir kabulü/onay eylemi vs. varsa, bu durumu da gerekirse operatör kayıtlarınızdan vs. teyid edip, kendinizi ona göre hazırlar, hatta haklılarsa ödeme yaparsınız.