Mesajı Okuyun
Old 10-03-2015, 15:55   #4
Av.Bedia

Meslektaşlarım benzer bir dava da ben açacağım. Davalı şirket kollektif şirket ve tasfiye edilmiş durumda olduğunu biliyoruz. Müvekkille ilgili kuruma 1982 yılında işe giriş bildirgesi verilmiş ancak prim yatırılmamış. Müvekkilimin o dönemde mevcut olan yaklaşık 9 aylık çalışmasının tespiti için dava açacağım. Buradaki asıl amacımız müvekkilimin 1982 yılında işe başladığını tespit ettirip o tarihteki emeklilik şartlarına tabi olmasını sağlamak. Davalı olarak işverenin işe giriş bildirgesindeki ünvanını ve de adresini belirtip, tebligat yapılamaması durumunda ticaret sicil kayıtlarını isteterek tespit edilecek ortakları davalı olarak davaya dahil etmek mümkün müdür? Zira; sigorta primlerine ilişkin şirket ortaklarının şahsi malvarlığı ile de sorumlu olması nedeniyle davaya dahil edilebileceklerine ilişkin karar olduğunu duydum. Ancak ben bu hususta henüz karar bulamadım. Bu hususta elinde karar olan veyahut bilgisi olan meslektaşım varsa ve yardımcı olurlarsa minnettar olurum. Saygılar.