04-03-2015, 13:10
|
#6
|
|
evet, nihayetinde dilekçenizdeki toplam talep belirsiz olacağı için tamamına belirsiz alacak davası demeniz uygundur. Ancak kıdem ve ihbar için miktar belirleyip, fazla mesai için ise belirsiz alacak yolunu talep edip bunu dilekçenizde belirtmeniz gerekmektedir.
Tabi bu belirsizliği tanık dinletecekseniz yapmanızı öneririm. Çünkü normalde belirsiz alacak davasına en güzel örnek, kaza sebebiyle müvekkilinizin halen hastanede yattığı gibi durumlarda yapabilirsiniz. Kanun koyucu bu gibi durumlar için sonucunun kestirelemediği durumlar için belirsiz alacak kurumunu koymuştur. Müvekkilinizin tedavinin devamında yaşanacak gelişmeleri bilemeyeceğinizden, vefat edip etmeyeceğini kestiremeyeceğinizden kaç ameliyat geçireceğinizi bilemeyeceğinizden bu belirsiz alacak davası kurumunu öngörmüştür.
Fazla mesai alacağı da davacı yan olarak sizin temin edemeyeceğiniz belgelerle yahut salt tanıklarla ıspat edilebilecek durumlar için açılabilir. Yoksa fazla mesailerin işçi ve işverence düzenli olarak tutulduğu bir takım iş yerlerinde belirsiz alacak talebiniz uygun değildir. Ancak örneğin belediye işcileri yıkılan pazar yerinin çatısının enkazının kaldırılmasında ekstra çağrılıp fazlaca çalıştırılmış ancak herhangi bir kayıt tutulmadıysa davacı yan olarak sizler bunu birlikte çalıştıkları işciler vb kişiler aracılığıyla ispata mümkünsünüz. Umarım anlatabilmişimdir.
Kaç tanık dinleteceğinize de gelince mahkemeler zaten çoğu zaman fazla tanık dinlemezler. genellikle 2 tanık dinlerler. Ancak sizler tanık listesine 4 tanık yazıp bu tanıkların dinlenilmesini temin edin. Olur biri gelemezse elinizde yedek 2 tanığınız olsun.
Saygılarımla
Av. Hasan SARI
|