Mesajı Okuyun
Old 02-03-2015, 14:41   #5
Av.Nehir

Merhabalar Sayın Meslektaşım,

Paylaşımınız için teşekkürler. Organize Sanayi Bölgesi olması halinde yazınızdaki husus doğrudur. Ancak bu gibi yerlerle ilgili uygulamada bizzat karşılaştığım şöyle bir durum var ben de onu sizinle paylaşmak istiyorum. Bu tip alanlarda kalan taşınmazlarda birden fazla hissedar var ise(müşterek mülkiyet elbette) her biri diğerinin, taşınmazın belirlenebilir bir alanını kiraya vermesine muvafakat ettiğini Organize Sanayi Bölgesine verdiği yazıyla bildirdiğinde(ki bu yazıyı bizzat organize Sanayi Bölgesi yönetimi istiyor) her bir paydaş taşınmazın bir bölümünü, dolayısıyla bu gibi yerlerde dahi uygulamada kısmi ve birden fazlaya kiraya verilebiliyor.
Bu durum dikkate alındığında bu gibi yerlerde tek kişiye ait mülkiyet var ise kiralayanın uymayı taahhüt ettiği uygulama yönetmeliğine aykırı da olsa kısmi kiralanabileceğine delalet edebilir düşüncesindeyim.
Ama elbette açıkladığım durum birden fazla mülkiyet hakkı sahibine her biri kendi hissesinden yararlanabilmesi bakımından yönetmelikte de belirlenmiş olabilir. yönetmeliği iyi incelemek gerekir.

İyi çalışmalar diliyorum.