Mesajı Okuyun
Old 02-03-2015, 10:13   #3
spartacüs

Alıntı:
Yazan ozyoldas
Merhaba,
Aile Sağlığı Merkezinde çalışan temizlik görevlisi işçiler hizmet alımı yoluyla şirketlerden istihdam ediliyorsa burada artık Sağlık Bakanlığı'nın husumet ehliyeti olmadığını düşünüyorum.Çünkü bu işçilerin ücretleri direkt olarak şirkete aile sağlığı merkezinde görev yapan hekimlerce ödeniyor.İşveren olarak da sadece şirketin sorumluluğu var diye düşünüyorum.Aksi halde Sağlık Bakanlığı'na husumet yönünden avukatlık ücreti ödemeniz gerekebilir.İyi çalışmalar

meslektaşım, hizmet alımı ve ücretin hekimlerin şahsi sorumluluğunda olması konusu husumet yöneltilemeyeceğini düşündürse de %100 emin olmamakla beraber, alt-üst işveren ilişkisi ve Sağlık bakanlığının yetkilendirmesi ile hizmetin bu şekilde verilmesi sebebiyle genel kanı husumet yöneltilebileceği yönünde.

Hatta bazı meslektaşlar sadece Sağlık Bakanlığına dava açarak alt işvereni tespit külfetinden de kurtuluyor. Ama 2014-2015 için somut bir karar bulamadım. Ben büyük ihtimalle hem sağlık bakanlığına hem, son işverene husumet yönelteceğim.