|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Aylin Süzen |
 |
|
|
|
|
|
|
Müvekkilimin cocuğu 2010 yılında doğmuştur. Doğuştan küçük dili yokmuş. Doğum yapılan hastanede cocuğun kücük dili olmadığına dair anneye hiçbir bilgi verilmemiş olup taburcu edilmiştir. 1 hafta sonra cocuğun morarmasından kaynaklı olarak acil olarak başka bir hastaneye gidiliyor ve orda cocuğun küçük dili olmadığı ortaya cıkıyor. yediği içtiği yemekler cigerlerine dolduğundan kaynaklı olarak morarmış. cocuk ameliyat olmuş.
Bu durumda maddi ve manevi tazminat açmamızı istiyor müvekkilim; ancak ben zamanaşımı konusunda cok kararsız kaldım. zamanaşımı geçmiş midir? Ayrıca doğuştan olmadı doktorun özen yükümlülüğünü yerine getirmemekle ilgili olabilir mi
Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum
|
|
 |
|
 |
|
Merhaba
Müvekkiliniz devlet hastanesinde doğum yapmışsa İYUK 13 e göre tam yargı davasının süresi 1 yıldır.
Özel hastanede doğum yapmışsa vekalet ilişkisi (Türk borçlar kanunu 506) olduğundan; Türk Borçlar Kanunu 147 uyarınca 5 yıllık dava zamanaşımı vardır.
İl sağlık müdürlüğüne şikayet edip ordan gelecek rapora göre maddi manevi tazminat davası açmanızı öneririm. Çünkü doğumdan sonra küçük dilin kontrol edilmesi yapılması zorunlu bir işlem midir? Bunu araştırmak lazım. Bunun cevabınıda sağlık müdürlüğünün şikayetinize verecekleri cevabından anlayabilirsiniz.