Mesajı Okuyun
Old 18-02-2015, 14:55   #1
Av.Mhg Güneş

Varsayılan Alacak davalarında zamanaşımı

Değerli Meslektaşlarım;
Müvekkilim, kat karşılığı bir parsele konut yaptırıyor. müvekkilimin yaptırdığı konutun hemen yanındaki parsele de başka bir kişi kat karşılığı konut yaptırıyor. ancak arazinin meyilli olması sebebiyle, müvekkilim diğer inşaat sahibiyle sözlü olarak anlaşmak suretiyle iki inşaat arasına giderleri ortak karşılanmak suretiyle bir istinat duvarı yaptırıyor. Diğer konut inşaasını yapan şahıs yapılan istinat duvarının giderlerini ortak karşılanacağını kabul ediyor. ancak masrafları benim müvekkilimin vermesini istinat duvarı tamamlanınca ortaya çıkan maliyetin yarısını müvekkilime ödeyeceğini söylüyor. istinat duvarı 2012 nin 6. ayında bitiriliyor. ancak karşı taraf kendisine düşen miktarı (30000) ödemiyor.
Şimdi öğrenmek istediğim şu ?
1- Bu alacak davasını 2014 yılının 12. ayında açtım. karşı taraf zamanaşımı definde bulundu. kanunda da farklı farklı zamanaşımı süreleri var. hangisi bu davaya uygulanır. sizce hakim zamanaşımı defini kabul edip davayı reddedebilir mi?
2- bu davayı kazanma şansım var mı? Çünkü müvekkille karşı taraf arasında yazılı bir sözleşme yok!! sadece sözlü bir anlaşma var. ancak elimizde istinat duvarına yapılan tüm masrafları gösterir faturalar mevcut... ayrıca tanıklarda mevcut...

değerli meslektaşlarımın fikirlerini bekliyorum.. saygılar.. iyi çalışmalar