Mesajı Okuyun
Old 17-02-2015, 12:04   #1
Analiz

 
Varsayılan Karşılıksız Çek ve Savcılığa Suç Duyurusu

Sayın meslektaşlarım bir konu hakkında değerli görüşlerinize ihtiyaç duymaktayım.

Müvekkilimin alacaklı olduğu 30.10.2012 tarihli bir çek'i 29.01.2015 tarihinde icra takibine koydum.Tebligat olmuş ancak itiraz süresinin dolmasına 3 gün var.Çekte iki adet borçlu bulunmakta.Birincisi keşideci olan bir bayan (bayanın adının altında X Nalburiye gibi bir adi şirket adı var ).Çeki ilk cirolayan ise kocası , yani bizim ikinci borçlumuz.Çek ibraz tarihi geçirilmeden bankaya götürülmüş ve tamamı karşılıksız çıkmış.
Sorularım şunlardır;
1-Bu karı-koca şahısların dolandırıcılık faailiyeti yaptıklarından bahisle çek'e dayanarak savcılığa suç duyurusunda bulunabilirmiyim?Eğer yapabiliyorsam tam olarak nasıl bir usul izlemeliyim?
2-Zamanaşımı bu durum için tam olarak ne kadardır ve ne zaman başlamaktadır?
3- Ayrıca bu bayan şahıs hakkında ticareti terkten dolayı bir işlem yapabilirmiyim yoksa adi şirket olduğu için yapamazmıyım?