13-02-2015, 15:07
|
|
|
Sayın Analiz,
Ücretin ödendiğini ispat yükü işverende olup ödemelerin banka aracılığı ile yapılması yasal zorunluluktur. Kaldı ki iş akdinin sona erme tarihinden itibaren 1 sonra alınmamış olan ibranameler de Borçlar Kanunu uyarınca geçersizdir. Bu anlamda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Önemli olan ücret miktarını tespit ettirebilmeniz ve tamamının banka kanalı ile ödenmediğini ispatlayabilmeniz. Bunu da dediğim gibi ancak emsal ücret araştırması ile sağlayabilirsiniz. Müvekkilinizin görevini, yaşını, eğitim düzeyini, mesleki tecrübesini bilemediğimden bir yorum yapamıyorum. Ancak bu hususlar olumlu ise, emsal ücret araştırması neticesinde bir sonuç alabilirsiniz. Ayrıca zor olmakla birlikte en azından bir tanık bulabilirseniz (daha önce çalışıp ayrılan vs.) sizin için oldukça olumlu olur.
Kıdem tazminatı açısından da verdiğiniz bilgiye göre müvekkiliniz iş akdini haklı bir nedene dayanmadan kendisi sona erdirmiş. Haklı bir nedeni yok ise, kıdem tazminatı alamayacağı gibi ihbar tazminatı ödemek durumunda da kalabilecektir.
Saygılarımla.
|