|
|
|
|
Merhabalar. Bir konu hakkinda goruslerinizi ve deneyimlerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim. Forumda bu baslik altinda acilmis konularin hepsini okudum ama net birsey yazilmamis.
Bizim acik olan bir icra dosyamiz dairede 20 gundur falan bulunamiyor. Bu kayip olan dosya icin nasil bir islem yapabilirim. Okudugum yerlerde savciliga sikayette bulunun yaziyordu fakat nasil bir taleple, kimden sikayetci olunacagi konusunda hicbir aciklama goremedim. Mantiken icra mudurunden sikayetci olmak gerekir; sonucta dairenin herseyinden o sorumludur diye biliyorum. Ama yine de emin olmak istiyorum; savciliga sikayet konusunda nasil bir yol izlenmelidir.
İkinci bir yol ise; icra mahkemesinde dosyanin yenilenmesi talebi acilabilir deniyor. Bunu icra mahkemesinden dava acarak mi talep etmem lazim, yoksa durumu izah eden bir dilekce yazip mi talep etmem lazim bunu da cozemedim.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
|
|
 |
|
 |
|
Fatih beyin dediği gibi gölge dosya yapabilirsiniz. Sizde ödeme emri ,takip talebi örneği ve müstenid belgeler vardır. Uyap ta zaten bunlar oluyor. Ayrıca bir çok icra daireleri tüm evrakları uyapa tarıyor. Uyaptan döküm alabilirsiniz. Tebliğat da uyap tan gönderilmişse barkod nosu vardır. Uyaptan tebliğ olup olmadığını sorgulatırsınız. Tebliğ ise işlemlere devam edersiniz. Şikayet ederseniz işiniz hemen çözümlenmez ancak icra çalışanlarının başı ağrır ; soruşturma geçirirler.