Mesajı Okuyun
Old 08-02-2015, 12:54   #8
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan khü_av.erarslan
Öncelikle teşekkür ederim. Baro levhasında görülen adresim benim işyeri adresim olarak mı sayılıyor ? yanlış mı anladım. O zaman vergi açılışımı yapmam mı gerekirdi ? işe başladığım varsayılıyorsa bunun anlamı ruhsatımı aldığım tarihten itibaren olması mı ? çünkü, 1 ay geçti herhangi bir girişimim olmadı ? o zaman vergi dairesince herhangi bir cezaya mı tabii olacağım ? Ben önümüzdeki günlerde çalışacak bir iş yeri bulursam durumum ne olacak ? Barolar neden stajyerlerini bu konularda iyice bilgilendirmiyor anlamıyorum. Cezalık bir durumum mu mevcut sizce.


Geridönüşünüzünü bekliyorum, saygılarımla.

Eklediğim yazının başlığına bakarsanız orada da "Serbest Meslek Erbabı İçin İşe Başlama Belirtileri" yazılıdır. Bunun anlamı şudur, serbest meslek mensubu olarak bir Baro'ya kaydolan kişinin işe başladığı ileri sürülebilir. Kayıt, işe başlama belirtisi sayılabilir! Fakat bu tek başına ve kesin olarak işe başlandığı anlamına gelmez. Siz, hiç işe başlamadığınızı bir büronuzun olmadığını, iş almadığınızı, serbest meslek geliri almadığınızı ortaya koyarak olası bu tür bir iddiayı çürütebilirsiniz.

Baro'ya adres bildirmeniz o adresin iş adresiniz olduğu anlamına gelmez. iletişim adresiniz olarak düşünülür.

Bence buna fazla takılmayın bu güne kadar ben büro açmadığı halde vergi mükellefi sayılarak vergi salınan avukat görmedim, duymadım. Ancak böyle bir iddia ileri sürülebilir mi derseniz, sürülebilir. Fakat aksini kanıtlamanız zor olmaz.

Bence rahat olun, çok sıkıntı yapıyorsanız eğer o zaman dediğim gibi bir dilekçe verip, kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Başarılar, yeni mesleğinizde şans ve kolaylıklar dilerim.